Medan vi ser Wilfred, bästa serien just nu?

Post-juloch tillbaka till vardagen. Julen var kort men intensiv och det var intressant att uppleva nya traditioner så som kinamat, kanelbullebak, kalkonmiddag och lille jesusbarnet. Tyvärr hade jag inte kameran med mig, dumt. Inte heller har jag tagit några foton av huset. Men jag tänkte, som en liten julklapp bjuda på andra bilder jag tagit.
Tre bilder från Felipes föräldrars pool.
Två från vårt hus, sängen är utbytt mot några storlekar större. Öppna spisen och fina lampan. Utsikten från dörren, skymtar vår pool.
Hunden tar sig en lur? På riktigt sover han såhär.
Fast vanligtvis såhär.

Vems matkasse är det jag får egentligen, all den här maten kan omöjligt komma gratis?

Klockan är runt tre på morgonkvisten, och jag anser att jag har pluggat klart för ”dagen”… Men så går det om man hänger med ”svärföräldrarna”(mest för att de själva kallar sig det) och julpysslar julgranskulor för en kyrka, äter ohyggliga mängder chinamat och pizza och brottas med en fyramånaders valp samtidigt som en något äldre herre helst vill hoppa upp i armarna på en för att undvika tusentandan. Det blir inte mycket i mikroekonomiväg gjort då. Däremot kan mat frågan vara löst nu för ett tag framåt. Med oss hem fick vi tre matlådor kinamat, tre slices av pizza, popcorn, 1,5 liter apelsinjuice, igår fick vi pastamiddag samt sandwich levererat till dörren, häromdagen åt vi en härlig lövbiffmiddag som också räckte till lunchen dagen efter plus att de flesta av sakerna vi har i garderoben/matskåpet inte betalats med våra egna kreditkort… Det ser med andra ord ut att kunna komma att ske på regelbunden basis det här.

En måltid och en matlåda.

Alltså, det här med att bo själv. Och att laga mat. Vad kan man egentligen äta som inte är allt för komplicerat? Jag tänker kycklinggryta med curry. Och blomkålsris. Men då tror jag Felipe börjar gråta så i värsta fall måste jag koka ris till härligheten. Vill inte. Vill äta mitt blomkålsris. Häromdagen lagade jag, och Emily, efter en lååång dag i ett stort och brusigt shoppingcenter – inte för att vi shoppade så mycket men en liten handuk, galgar, och fina ljus fick följa med, och en (håll i dig nu rebecca) christmasspecialcranberrywhitechocolatemochafrappuchino- en härlig spagettiröra med grönsaker, mycket soya och kalkon, efersom det var det billigaste köttet (och jag har noll köttkoll). Och det var ju gott. Och nu har Felipe ätit det till middag och sedan lunch två dagar så jag tänkte – dags att laga något nytt?? Men åååå vad jävla svårt det är. Vill liksom inte göra något komplicerat. Men är sugen på köttbullar (orka rulla köttfärs). Eller grönsaker i ugn, men vet ej om ugnfan fungerar och i så fall är den på gas och då bränner man fingrarna och finns det egentligen en plåt och är den ren eller jättesmutsig från 2008???!
Så, vad jag behöver från er, och jag vet att ni är hela 5 – 7 stycken som läser det här, är tips på vad man kan äta som inte är svårt och gärna gott och billig, snabbt, nyttigt, hälsofrämjande och tarmstimulerande. Pleaseeee?


Nytt hus, nytt rum!

Igår flyttade vi in, genast satte jag upp lilla lampan från IKEA (hemkänsla direkt?) och mina vykort som jag alltid har med mig. SKa ta lite bilder på huset sen men kan säga redan nu att det är s.t.o.r.t. haha.Vårt rum är kanske inte det största men det har stora fönster och en öppen spis(!) (som jag misstänker ej fungerar, kanske lika bra... ska dock köpa blockljus att ställa där sen tänkte jag) Just nu står sängen lite dåligt placerat. Och det är en 90:a, så vi sover riktigt tätt och mysigt. Ska snarast bytas till en större säng, med andra ord.

Visste ni att deras logga är Medusa? Kvinnan med ormar i håret och en blick som kunde döda, glad kafferast liksom.

Sinnes. Har suttit här och planerat PM i tre timmar. Planerat. Alltså inte gjort något annat än att förbereda mig för kunskapsintag. Har egentligen inte intagit något annat än halva min muffins heller. Och bara rört mig från stolen till toaletten och tillbaka i ett panikartat ögonblick av kissnödighet. Fick be vakten att vakta datorn, man vill ju inte att den sitter här alldeles ensam och tjyvasvillig under kisspausen.
Jag, på Starbucks.

Tolv nätter före jul.

Igår hittade vi hus (har hittills bott hos Felipes föräldrar) (vilket såklart har varit jättetrevligt, men det är också väldigt skönt att ha sitt eget) (eget kök, eget rum med öppen spis (som förmodligen inte fungerar (och bor Samara i öppna sipsar eller??)), stor trädgård, centralt, pool och fiskdamm), idag börjar Felipe jobba och jag… sitter här på Starbucks, kanske ska bli tradition, starbucksmåndag? Och ska plugga. Alldeles strax. Kanske ska läsa tidningen också. Helt ärligt, på den här sidan atlanten har jag ingen koll. 9/11 skulle (gud förbjude) eventuellt kunna hända igen utan att jag märkte det. Så man kanske borde läsa DN lite noggrannare än bara rubrikerna?
Veckan som gick var en fin vecka. Solig och väldigt varm och i måndags såg vi en vän sjunga som en gud (eller i klass med Adel iaf), i onsdags fyllde min vän detektiven år och jag gav bort ännu en dosa snus. I torsdags uppträdde en tredje vän med sitt band och jag dansade hela natten. Eventuellt blev det lite väl mycket samba eller salsa eller något annat snabbt när det egentligen skulle vara cumbia (som är långsamt, tror jag) men vem kan egentligen skillnaden (inte jag) och är man inte helt begåvad med taktkänsla för man köra shakea och le. Efter dansandet åkte vi upp på ett berg (igen) med detektiven och en ”vän” till honom och jag somnade under stjärnhimlen. På fredagen fick vi gå upp okristligt tidigt och åka och köpa dammsugarslang, virra runt på enkelriktade trafikerade gator och tittade på ett hus som nog inte hade en vinkel rak. På kvällen blev det bio och sötade popcorn. Vi såg New Year’s Eve. Den. Var. Så. Dålig.
Igår var det även grillfest hos Felipe och jag åt så mycket kött och sallader och fruktsallad att det typ sprutade ur öronen. Så nu behöver jag inte äta de kommande 3 dygnen. Ska säga det till muffinsen som sitter här framför mig.
Ska läsa lita mail nu från min PM-grupp som förmodligen undrar var jag hållit hus senaste veckan… Det, och tänka på vad jag ska göra nästa år. Har precis fått ett bra mail nämligen, men vi tar det sen.


Dec. 9, 2011

Vi går emot juletider och det är inte att man inte känner stunget av avundsjuka när internätet fylls av små ludna granar med en ensam ytterst stilfull kula i något fashionistiskt grått träda ett hörn av en kritvit lägenhet i någon hipp huvudstad. Eller när en av alla fantastiska mammor bakar ännu en sats av sina fantastiska pepparkakor, lussebullar. kolor, kolor med lussebullesamk, kolor med pepparkakesmak, pepparkaka med lussebullesmak och så vidare in i oändlighetet och heligheten och jesus och de tre vise männen. Snön kan ni behålla för er själva, jag har poolväder, men man kunde ju kanske tycka att det minsta man kan begära är att svts uppladning av sin egen Charles Dickens-snyftare kunde fungera åtminstonde efter halvtimman laddning.
Jag har för nöjes skull ägnat delar av gångna veckan åt att jämföra julens förberedelser och bestyr.
(plus anger grad av hets)
Pepparkakshusbak: Sv. +++ Kat. -
Glögg: Sv. ++++ Kat. + (om solvarmt vin räknas)
Generell uppladning i allmänheten: Sv. +++ Kat. ++
Generell uppladdning i köpcentren: Sv. ++ Kat. ++++
Adventsljus: Sv. ++++ Kat. +
Gran: Sv. ++++ Kat. ++
Krubba/Stor krubba/krubba som automatiskt spelar trudelutt för förbipasserande (gärna på morgonen när en av hundarna vill gå ut, och den andra biter en i handen och någon kommer ner i nattlinne och tror att det är inbrott): Sv. + Kat. +++++
Finns tomten på riktigt? Sv. +++ Kat. +
Finns Gud? Sv. ++ Kat. ++++
Uppstått har det lilla jesusbarnet? Sv. + Kat. ++++++
Av denna undersökning kan alltså framställas att julen i Sverige och julen i Chile är mycket olika. Att julen i Sverige är något man längtar till, inte något som är. Julen i Chile är inte heller något som är. Julen i Chile är något som är mer. Mer glitter, mer kulor, mer sång, mer bling-bling, mer baby-jesus.
Är det bara jag som plötsligt nynnar på det kommer mera...?

Virkad bikini.

I helgen har vi hunnit med pizzabak, poolparty med obligatorisk vattenvolleyboll, piojrera, klubben Blondie, som är lagom gay och mycket Gaga, i någon lokal som kändes som en slottkällare, och en lååååång söndag med tre mål bestående av pizza. Jag har gett bort snus i present och det var väl bara sådär uppskattat. Vad är egentligen poängen med snus? Att man ska slippa röka? Men om man gillar att röka då? Någon fördel? Jaja, bra helg, bild på mig!

Mellanmål.


Gårdagens.

Steg upp och pluggade, faktiskt. Bättre än förrgårdagen då jag steg upp och inte pluggade så mycket, spenderade en tidig eftermiddag i poolen och en sen framför filmen Biutiful. Hur som, när gårdagen blivit tillräckligt varm, ca 34 grader, tog vi oss in till stan och jag träffade Emily, en tjej som helt enkelt är systerdotter till han som är gift med hon som äger lägenheten jag bodde i ett tag hösten 2009. Tog med henne på sightsing, vi åt världens bästa glass på världens bästa glasställe (jag tog smakerna ros och te med mango), gick runt, tittade på krimskrams och hantverk och jag hittade finaste virkade svarta shortsen!!! Är det nått man faktiskt får ha in public? Kommer jag använda dem? Kommer det vara big no-no med virkade svarta shorts den svenska sommaren 2012?? Help a sister out... Än så länge har jag inte köpt dem, men det liksom kliar i fingrarna!
Efter en lång rundvandring och ordentligt skavsår slog vi oss ner på en uteservering. Bjuder på en bild därifrån så ni alla kan se hur blek jag är, men också lite vilken outfit som krävs för att överleva. Det och vatten. Massor.

RSS 2.0