Dec. 9, 2011

Vi går emot juletider och det är inte att man inte känner stunget av avundsjuka när internätet fylls av små ludna granar med en ensam ytterst stilfull kula i något fashionistiskt grått träda ett hörn av en kritvit lägenhet i någon hipp huvudstad. Eller när en av alla fantastiska mammor bakar ännu en sats av sina fantastiska pepparkakor, lussebullar. kolor, kolor med lussebullesamk, kolor med pepparkakesmak, pepparkaka med lussebullesmak och så vidare in i oändlighetet och heligheten och jesus och de tre vise männen. Snön kan ni behålla för er själva, jag har poolväder, men man kunde ju kanske tycka att det minsta man kan begära är att svts uppladning av sin egen Charles Dickens-snyftare kunde fungera åtminstonde efter halvtimman laddning.
Jag har för nöjes skull ägnat delar av gångna veckan åt att jämföra julens förberedelser och bestyr.
(plus anger grad av hets)
Pepparkakshusbak: Sv. +++ Kat. -
Glögg: Sv. ++++ Kat. + (om solvarmt vin räknas)
Generell uppladning i allmänheten: Sv. +++ Kat. ++
Generell uppladdning i köpcentren: Sv. ++ Kat. ++++
Adventsljus: Sv. ++++ Kat. +
Gran: Sv. ++++ Kat. ++
Krubba/Stor krubba/krubba som automatiskt spelar trudelutt för förbipasserande (gärna på morgonen när en av hundarna vill gå ut, och den andra biter en i handen och någon kommer ner i nattlinne och tror att det är inbrott): Sv. + Kat. +++++
Finns tomten på riktigt? Sv. +++ Kat. +
Finns Gud? Sv. ++ Kat. ++++
Uppstått har det lilla jesusbarnet? Sv. + Kat. ++++++
Av denna undersökning kan alltså framställas att julen i Sverige och julen i Chile är mycket olika. Att julen i Sverige är något man längtar till, inte något som är. Julen i Chile är inte heller något som är. Julen i Chile är något som är mer. Mer glitter, mer kulor, mer sång, mer bling-bling, mer baby-jesus.
Är det bara jag som plötsligt nynnar på det kommer mera...?

Kommentarer
Postat av: Rebecca

http://www.youtube.com/watch?v=zRmeztVV1dE

2011-12-10 @ 15:15:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0